NASLOVNA

O NAMA

AKTIVNOSTI

PROJEKTI

OBAVIJESTI

ČLANSTVO

KONTAKT

Facebook: Klub 60+


   Aktivnosti

 

Redovne aktivnosti

Vježbe za osteoporozu, inkontinenciju i kralježnicu

Aktivnosti su posebno prilagođene osobama starije životne dobi te su usmjerene na prevenciju i ublažavanje tegoba vezanih uz osteoporozu, inkontinenciju i kralježnicu.
Vježbe vode viši fizioterapeuti iz Ustanove za zdravstvenu njegu Jadranka Plužarić.
U Klubu je aktivno 9 grupa koje se održavaju u prijepodnevnim satima ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. 
Vježbe se održavaju 2 puta tjedno po sat vremena.

Nordijsko hodanje

U Klubu je redovito aktivna grupa nordijskog hodanja koja se sastaje prema dogovoru i vremenskim uvjetima.
Nordijsko hodanje unapređuje, prevenira i terapijski djeluje na mnoge kronične bolesti, a provodi se uz primjenu specijalno dizajniranih štapova.
Ova vrsta hodanja angažira ruke, ramena, leđne, prsne i trbušne mišiće te umanjuje i rješava probleme s bolnim i napetim leđima, vratom i ramenima, a posebno dobro djeluje na lumbalni dio kralježnice.

Učenje engleskog jezika

Tečaj engleskog jezika prilagođen je starijim osobama.
Radionice vodi umirovljena profesorica engleskog jezika Nada Šalić s velikom strašću i predanošću.
U Klubu su aktivne 3 grupe s obzirom na predznanje - početnička grupa, srednja grupa i napredna grupa.
Radionice se održavaju svake srijede u prijepodnevnim satima.
 

Izleti i druženja

Članovi udruge nekoliko puta godišnje organiziraju izlete i druženja koja unapređuju međusobnu suradnju te proširuju doživljaje i iskustva sudionika.

Povratak na vrh

Povremene / periodične aktivnosti

Likovno-kreativne radionice

U udruzi se periodično održavaju likovno-kreativne radionice na kojima se sudionici upoznavaju s različitim kreativnim tehnikama te potiču na umjetničko izražavanje.

Zvukoterapija

Radionice zvukoterapije održava Rinalda Rusjan certificirana praktičarka Peter Hess ® zvučne metode uz pomoć gongova, tibetanskih i kristalnih zdjela te ostalih holističkih instrumenata.
Zvučne kupke povoljno djeluju na živčani sustav, rad endokrinih žlijezda, cirkulaciju krvi i limfe, krvni tlak, kognitivne procese te jačanje imuniteta i čišćenje tijela od toksina.

Tečaj informatike

Članovi mogu sudjelovati i na tečaju informatike prilagođenom starijim osobama, u trajanju od 30 sati. Tečaj obuhvaća osnove rada na računalu te Internet i društvene mreže.
 

Glazbene i literarno-dramske radionice

S obzirom na interes članova povremeno se formiraju glazbene i literarno-dramske grupe s ciljem usvajanja novih umjetničkih vještina ili ispoljavanja postojećih.

Zumba GOLD

Kao oblik rekreativnog plesa prilagođenog starijim osobama u Klubu se provode treninzi Zumbe GOLD pod vodstvom licencirane voditeljice Danijele Periš iz udruge Centar zdravlja VAGA.
Zumba GOLD unapređuje kardiovaskularno stanje, poboljšava ukupnu mišićnu snagu i izdržljivost, poboljšava gustoću kostiju i prevenira osteoporozu, čuva, obnavlja i poboljšava fleksibilnost, stabilnost i mobilnost tijela, unapređuje kognitivnu funkciju te regulira tjelesnu masu.
 

Edukativno-informativne radionice

U udruzi se redovito održavaju tematska predavanja iz područja psihologije starenja, zdrave prehrane, zdravog starenja, pravnog i financijskog savjetovanja za seniore.
 

Povratak na vrh

© 2021 Udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba KLUB 60+ /  Otokara Keršovanija 33, Osijek  / tel: +385 31 210 288 /  e-mail: osijek.klub60plus@gmail.com