NASLOVNA

O NAMA

AKTIVNOSTI

PROJEKTI

OBAVIJESTI

─îLANSTVO

KONTAKT

Facebook: Klub 60+

O nama

 

Klub 60+ osnovan je 30.09.2005. godine pod okriljem Ustanove za zdravstvenu njegu Jadranka Plu┼żari─ç, Osijek, koja je u svom dugogodi┼ínjem radu na terenu svjedo─Źila te┼íkom ┼żivotu osoba tre─çe ┼żivotne dobi te prepoznala nu┼żnu potrebu organiziranja inicijativa koje ─çe biti usmjerene podizanju kvalitete ┼żivota starijih osoba.  S tom svrhom pokrenut je Klub 60+ koji je od osnutka okupljao oko 120 redovnih ─Źlanova, a koji su aktivno sudjelovali u razli─Źitim periodi─Źnim aktivnostima - likovne/glazbene/dramske radionice, vje┼żbe prilago─Ĺene starijim osobama pod vodstvom stru─Źnih fizioterapeuta, u─Źenje engleskog jezika, nastupi i dru┼żenja s drugim udrugama/grupama, pojedina─Źne edukativne radionice na razli─Źite teme od interesa starijim osobama, izleti i sli─Źno.

Aktivnosti Kluba prvih je godina financirala Ustanova Plu┼żari─ç dok se danas financiraju iz ─Źlanarina Kluba i odobrenih projekata. Od prvog dana postojanja Klub djeluje u prostorijama Ustanove Plu┼żari─ç na adresi Otokara Ker┼íovanija 33, Osijek.

U prosincu 2014. donesena je odluka da se Klub 60+ formalno registrira kao udruga kako bi u budu─çnosti mogao aplicirati na natje─Źaje. Od 16.02.2015. Klub je i slu┼żbeno upisan u registar udruga.

 

Svrha i podru─Źje djelovanja

Udruga sukladno ciljevima djeluje na podru─Źju za┼ítite prava osoba starije ┼żivotne dobi.
(7. Ljudska prava; 11. Socijalna djelatnost)

 

Ciljevi osnivanja (prema statutu)

Promicanje i prakti─Źna primjena aktivnog, zdravog i produktivnog starenja; promicanje i za┼ítita zdravlja starijih osoba; promicanje i pru┼żanje pravne i psiholo┼íke podr┼íke starijim osobama; promicanje dostojanstva i dru┼ítvenog vrednovanja starijih osoba; promicanje i podr┼íka obrazovanju i ekonomskom osna┼żivanju starijih osoba; promicanje i organiziranje suvremenih modela skrbi za starije osobe te promicanje i ja─Źanje me─Ĺugeneracijske solidarnosti.

 

Djelatnost udruge (prema statutu)

Uklju─Źivanje volontera u rad udruge; sudjelovanje u kreiranju javnih politika s podru─Źja skrbi za starije osobe; informiranje javnosti o radu udruge; izdava─Źka i istra┼żiva─Źka djelatnost; prikupljanje i distribucija materijalnih i financijskih dobara u humanitarne svrhe; ja─Źanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje te razvijanje programa me─Ĺunarodne suradnje.

7.5. Suzbijanje i za┼ítita od diskriminacije; 7.5.9. Prava osoba starije ┼żivotne dobi
11.1. Socijalna pomoć i podrška; 11.1.1. Pomoć i podrška starijim osobama
11.2. Socijalne usluge; 11.2.1. Savjetovanje i pomaganje; 11.2.3. Psihosocijalna podrška

 

Statut udruge - 1) Izvorni dokument;  2) Izmjene i dopune    
 

Godišnje izvješće o radu udruge
1)
za 2016. godinu;  2) za 2017. godinu;  3) za 2018. godinu;  4) za 2019. godinu;  5) za 2020. godinu                    

Ôľ▓ Povratak na vrh

© 2021 Udruga za promicanje kvalitete ┼żivota starijih osoba KLUB 60+ /  Otokara Ker┼íovanija 33, Osijek  / tel: +385 31 210 288 /  e-mail: osijek.klub60plus@gmail.com